Začetek gradnje novih oskrbovanih stanovanj na Planini pri Kranju

Na Planini pri Kranju smo simbolično položili temeljni kamen in tako naznanili začetek izgradnje večstanovanjskega objekta z oskrbovanimi stanovanji.

Slovesnosti so se udeležili predstavniki investitorja družbe Domplan, d.d.; direktorica Saša Krč, vodja PE Inženiring Janez Vilfan in nadzornik gradnje Jasmin Behremović ter predstavnika Mestne občine Kranj, župan Matjaž Rakovec in podžupan Janez Černe.

 

mag. Matjaž Frelih, Janez Černe, Matjaž Rakovec, Saša Krč, Janez Vilfan, Jasmin Behremović

Foto: Aleš Jenko

 

Ob polaganju temeljnega kamna za nova oskrbovana stanovanja so vabljeni povedali:

 

Saša Krč, direktorica družbe Domplan, d.d.: »V družbi Domplan se intenzivno ukvarjamo z razvojem naših nepremičninskih projektov. V naslednjih mesecih tako v soseski Vile Brdo zaključujemo z gradnjo treh večstanovanjskih objektov faze B, ki se bodo pridružili trem že zgrajenim in vseljenim večstanovanjskim objektom faze A. V letošnjem letu načrtujemo tudi začetek gradnje večstanovanjskega objekta na Kamnitniku v Škofja Loki, v nadaljevanju pa tudi objekta v Bistrici pri Tržiču.

 

Lani poleti smo tu na Planini porušili 70 let star propadajoč objekt, nekdanji samski dom, in konec preteklega leta pričeli z gradnjo lastniških oskrbovanih stanovanj. Gradnja bo arhitekturno prilagojena za bivanje starejših in gibalno oviranih oseb, lokacija stavbe pa jim bo omogočala lahek in hiter dostop do storitev, ki jih bodo potrebovali. Stanovanja bodo vseljiva poleti 2023 in so že na voljo za prodajo. Razpoložljivost stanovanj je možno preveriti na spletni strani naše družbe.

 

V družbi Domplan smo zelo veseli, da lahko z gradnjo oskrbovanih stanovanj tudi mi pripomoremo k kvalitetnejšemu bivanju starejših v Kranju. Takšen projekt je sicer naš prvi, zagotovo pa ne zadnji.«

 

Temeljni kamen za oskrbovana stanovanja

Foto: Aleš Jenko

 

Janez Vilfan, vodja PE Inženiring družbe Domplan, d.d.: »Na mestu porušenega samskega doma zgradili večstanovanjski objekt, ki bo obsegal klet, pritličje in 4 nadstropja. Kletna etaža bo namenjena parkiranju, medtem ko bo v ostalih etažah urejenih 34 eno, dvo in trosobnih oskrbovanih stanovanj. V pritličju je predviden tudi prostor za lokal, namenjen storitveni dejavnosti. Stanovanja v pritličju bodo imela urejene atrije, stanovanja v nadstropjih pa balkone oziroma lože.

 

Za čim boljše počutje stanovalcev sta v objektu predvidena dva skupna prostora, namenjena druženju in rekreaciji. Dodatno funkcionalnost smo zagotovili z umeščanjem shramb v posamezne etaže, dvema kolesarnicama in prostorom za odpadke, dostopnim iz notranjosti objekta.

 

Izbrani izvajalec del Gorenjska gradbena družba je pričel z zemeljskimi deli v mesecu januarju. Vsa dela na objektu bodo zaključena v avgustu 2023.«

 

Janez Černe, Matjaž Rakovec, Saša Krč, Janez Vilfan

Foto: Aleš Jenko

 

Župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec: »V Mestni občini Kranj pozdravljamo potezo Domplana, saj v Kranju nujno potrebujemo dodatne namestitve vseh vrst za bivanje starejših občanov. Oskrbovana stanovanja so zagotovo ena najbolj kakovostnih tovrstnih namestitev in veseli me, da dela napredujejo po načrtih. To bo res lep objekt, ki bo imel vse, kar človek potrebuje, na dosegu roke, ob tem pa še prostore za druženje v notranjosti ter v lepo urejeni in zeleni okolici okoli objekta. S tem bo zlasti Planina, ki se zadnja leta pospešeno obnavlja, še lepša. Zahvaljujemo se Domplanu in drugim zasebnim investitorjem za odločitev, da vlagajo v Kranj in s tem prispevajo k dobrobiti naših občank in občanov vseh generacij.«

 

Janez Černe, Jasmin Behremović, Saša Krč, Janez Vilfan, Matjaž Rakovec

 Foto: Aleš Jenko

 

Podžupan Mestne občine Kranj Janez Černe: »V prihodnje se nam v Kranju obeta občutno izboljšanje razmer zlasti za starejše občane, saj bodo oskrbovana stanovanja gradili še na dveh drugih lokacijah v Kranju, obnavljamo pa tudi nekdanji trgovski objekt na Planini, tako da bo predvidoma jeseni letos nared za 30 uporabnikov. Prav tako aktivno delamo na projektu novega doma za starejše na Zlatem polju. Trenutno je v izdelavi projektna dokumentacija, ki je pogoj za pridobitev gradbenega dovoljenja, vlada je potrdila investicijo v višini 13 milijonov evrov, dodatni milijon evrov pa še za dograditev obstoječega doma za upokojence v Kranju.«

Seznam vseh novic